Projecte europeu cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa CEF Connecting Europe Facility que té la voluntat de contribuir a preservar, per a les generacions futures, la riquesa de la identitat europea i la seva pluralitat cultural. En particular, el projecte agregarà més de 5.200 nous registres a Europeana. Aquest contingut estarà relacionat principalment amb el patrimoni cultural de les comunitats culturals minoritàries. El projecte també mostrarà aquestes col·leccions mitjançant un conjunt de productes editorials que es publicaran al portal d'Europeana. A nivell tecnològic es desenvoluparan un conjunt d'eines obertes i reutilitzables que utilitzaran la Intel·ligència Artificial, l'aprenentatge automàtic, el processament del llenguatge natural, l'anàlisi de big data, etc. Un dels resultats serà la visualització en 3D a Europeana. El projecte compte amb dotze socis, representant els següents països: Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Eslovènia, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Regne Unit i Xipre.
El projecte té com a objectiu principal establir enllaços entre la cultura tangible i intangible, per tal de donar veu a expressions culturals de diferents territoris d'Europa a través de la plataforma del patrimoni digital, Europeana. També forma part del projecte, el desenvolupament d'eines tecnològiques al servei del patrimoni que en aquest projecte se centraran principalment en la representació 3D.
Pel que fa a la participació del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) en el projecte,, es preveu la publicació a Europeana de 1.100 fotografies, 3 vídeos i 100 objectes 3D (a partir de la reproducció en fotogrametria). El CRDI també organitzarà la conferència final del projecte a la ciutat de Girona que comptarà també amb un esdeveniment obert al públic.
Aquesta participació està subvencionada amb 39.094 ¤, que correspon al 75 % del total de la despesa calculada (52.126 ¤).