Reubicació d'una vitrina dedicada a Antoni Varés
La sala 13 del Museu d'Història de la Ciutat de Girona compta des d'aquesta setmana amb una nova vitrina dedicada a la important contribució d'Antoni Varés en el món de la imatge.
Antoni Varés (Llagostera, 1909 - Girona, 1966) ha estat sempre representat en la col·lecció permanent del Museu d’Història de la Ciutat de Girona a través de la seva càmera fotogràfica King's Regula Cita, de 135 mm, i d'una càmera de filmar Bell & Howell. Aquestes dues peces s'exposaven fins ara a la planta baixa, on formaven part de l'espai consagrat a l'aplicació de l'electricitat. Però la remodelació que es va fer d'aquesta zona, per tal d'habilitar el nou Espai Contemporani, ha portat a emfatitzar la significació d'Antoni Varés en el món de la imatge i a dedicar-li una vitrina que des d'aquesta setmana es pot visitar a la sala 13, centrada en els anys de la dictadura franquista.
A la vitrina es poden veure les dues càmeres, un cartell que Varés va fer per a les Fires del 1960, un retrat seu del 1943 i un text que fa un breu repàs de la seva trajectòria.
Mestre dels contrallums i apassionat pel cinema, Varés es va iniciar en la fotografia, el cinema i el cartellisme al París d’entreguerres. El 1931 va aprofitar una breu estada a Girona per filmar la primera pel·lícula amateur, El rapte de Maria Rosa, i a partir del 1940 va començar la seva activitat professional com a grafista i cartellista.
© 2024 Ajuntament de Girona | horaris i tarifes | mapa del web | avís legal | contacte