Propostes de llibres per aquest Sant Jordi: La Girona de l'aigua
Perquè la història de Girona es pot llegir estirant el fil de l'aigua
Aquests dies de roses i de llibres, des del Museu us proposem algunes lectures per apropar-vos a la història de la ciutat des de diferents perspectives.
Són llibres que neixen d'exposicions temporals, que han aportat noves mirades sobre la trajectòria històrica i cultural de Girona. Són el resultat de la feina de diverses persones durant molt de temps, una recerca destinada a la construcció de l'exposició, però també a farcir de coneixement i de contingut tota la tasca del Museu.
En aquests moments estranys i difícils en que no us podem oferir la visita als nostres espais, hem pensat que no aturar-nos vol dir, també, aprofundir en el coneixement del passat, i treballar en la creació de nous continguts i recordar-vos que des del Museu seguim treballant per posar a l'abast de tothom el que és el nostre patrimoni col.lectiu.
La Girona de l'aigua (Ajuntament de Girona, Servei de Gestió Documental)
La nostra sel·lecció comença avui, dia plujós d'aquest abril estrany del 2020, quan la crescuda dels rius de la ciutat, i l'aigua insistent i abundosa ens fan recular en el temps, i ens porten a pensar en els aiguats de 1940, de 1843, o de 1617. De tots en parlava l'exposició “La Girona de l'aigua” (2016-17) comissariada per l'Anna Ribas i documentada per l'Albert Reixach.
El catàleg d'aquella mostra és el llibre que us proposem avui.
I és que, com bé diu la comissària en el pròleg La història de Girona es pot llegir estirant el fil de l'aigua.
© 2024 Ajuntament de Girona | horaris i tarifes | mapa del web | avís legal | contacte