L'alimentació durant la Guerra Civil i la postguerra
Conferència a càrrec de Sergi Freixes. El dijous 29 de juny, a les 7 de la tarda, a la sala d'exposicions del Museu d'Història
La conferència tractarà la història de la innovació i la modernitat gastronòmica, a Catalunya durant la Segona República. Des d'Ignasi Domènech i el seu llibre La Teca (1924), als tallers de cuina del Professor Rondissoni de l’Institut de Cultura de la Dona, fundat per Francesca Bonnemaison, passant per les revistes Menage o Claror, i donarà a conèixer qui eren els grans chefs del moment, i les primeres passes de la cuina vegetariana del Doctor Nicolás Capo i Ramona Perera, publicades a la revista naturista Pentalfa.
Malauradament, tota això va quedar estroncat per l’alçament militar, la Guerra Civil i la dictadura. A partir de llavors, el nostre país va patir manca d'aliments, racionaments i col·lectivitzacions d'indrets emblemàtics com el Ritz i altres restaurants.
En la taula rodona es parlarà dels intents de superar la situació de fam i carestia, procurant obtenir ous criant gallines als balcons i terrats de les ciutats. En un assaig de pura supervivència, o amb la implicació d’una gran dosi d’imaginació a la cuina.
Sergi Freixes ens parlarà dels menús propis dels temps de guerra, i els assistents podran endur-se a casa el receptari que va editar la Generalitat de Catalunya, l'any 1937.
A la taula hi participaran membres de la família García-Arboç, que aportaran el seu testimoni personal dels temps de postguerra a Girona.
© 2024 Ajuntament de Girona | horaris i tarifes | mapa del web | avís legal | contacte