S'ha presentat el projecte guanyador de la Beca Lluís Batlle i Prats
Un estudi sobre l'aigua a la Girona preindustrial del gironí Albert Reixach guanya la primera edició de la beca de recerca històrica Lluís Batlle i Prats.
Albert Reixach (Santa Pau, 1986), és l'autor del projecte L’ aigua a la Girona preindustrial que incideix en els aspectes socials, polítics i identitaris de la gestió dels recursos hídrics a la ciutat.
L'Ajuntament de Girona i l'Institut d'Estudis Gironins han promogut per primer cop, aquesta beca amb l'objectiu d' aprofundir en el coneixement de diversos aspectes històrics de la ciutat. En la convocatòria d’ enguany s’han valorat de manera especial els projectes que han tractat sobre l'impacte de l'aigua en la història de la ciutat com a motor de l'economia o la indústria i en la mateixa configuració del paisatge urbà i de l'entorn.
La tinenta d 'alcalde i regidora adjunta a l'Alcaldia, Marta Madrenas, ha subratllat la idoneïtat de la proposta es pot relacionar amb el projecte de govern Quatre rius i una sèquia.
El projecte guanyador de la beca permetrà veure com la ciutat i les institucions, emmirallant-se en les aigües del Ter i l’ Onyar, s’han anat transformant des del segle XIV al segle XVIII, segons l'autor.
Es pot aplicar aquesta recerca des d'aquesta nova visió en el discurs del Museu d'Història de Girona, segons Sílvia Planas, directora d'aquest equipament municipal.
La beca biennal rep el nom de Lluís Batlle i Prats en honor de qui va ser va ser membre fundador i secretari i vicepresident de l'Institut d'Estudis Gironins i arxiver municipal de Girona, des del 1939 al 1979. Està dotada amb 4.000 euros.
© 2024 Ajuntament de Girona | horaris i tarifes | mapa del web | avís legal | contacte