Un centenar de persones van participar a la Passejada per les Pedreres
L'itinerari va resseguir l'empremta que va deixar la comunitat de frares caputxins a la ciutat, amb espais sorprenents que encara es conserven sota la muntanya.
De la mà de Jaume Prat, es va poder entrar a l'antiga cisterna dels caputxins, a la Torre d'Alfons XII i es van conèixer les últimes, i paradoxalment les més desconegudes, defenses que es van construir a la ciutat, ja entrada la segona meitat del segle XVII, els reductes i forts de les Pedreres.
Els caputxins es van instal·lar a Girona l'any 1581 a l'antic convent de Les Ermites, situat a l'extrem meridional de la muntanya de les Pedreres. L'any 1650 els religiosos van convertir l'ermita en un convent, que va arribar a ser un dels més confortables de l'orde, dedicat a l'Anunciació de la Mare de Déu. En el 1707 durant la Guerra de Successió, l'ermita, la casa de l'ermità i el nou convent van quedar dins del recinte d'un fortí que es va construir i van ser enderrocats, ens queda només el testimoni de la cisterna, que es troba en perfecte estat de conservació. El fortí es va anomenar el Fort dels caputxins i ocupava tota la part sud de la cresta de la muntanya, des de la torre de Comunicacions fins al barranc que dóna al riu Onyar. Des d'aquesta privilegiada situació dominava perfectament el camí de Sant Feliu de Guíxols i el puig de Montilivi. Després d'una breu estada a Torre Gironella es van emplaçar al carrer de la Força, a l'antiga Casa Cartellà, l'any 1733 van rebre l'autorització del rei Felip V per a construir un nou convent a l'antic casal dels marquesos de Cartellà.
© 2024 Ajuntament de Girona | horaris i tarifes | mapa del web | avís legal | contacte