La ciutat de Girona destaca per un gran dinamisme culinari, caracteritzat per la combinació de la cuina tradicional i d'avantguarda, sense oblidar les seves arrels i el producte autòcton del territori. Compta amb una extensa oferta de restaurants, amb una gran varietat de cuines: catalana, mediterrània, de mercat, d'autor… La gastronomia gironina ha esdevingut un referent internacional, compta amb dos establiments guardonats amb estrelles Michelin i amb el millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, reconeixement atorgat per la prestigiosa revista Restaurant Magazine.
El xuixo, una pasta que es pot trobar a moltes pastisseries de la ciutat |
La poma de Girona |
La botifarra dolça, un menjar d'origen medieval que es pot adquirir tendre o curat |
Els bombons de xocolata inspirats en les llegendes de la ciutat |
Els vins i caves de l'Empordà |
La ratafia, un licor dolç d'herbes locals |
Els salsafins i els bolets |
L'embotit |
Els olis i les salses propis de la cuina catalana |
El Mercat del Lleó és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat. Acull un total de 60 parades de diversa tipologia: carn, peix, fruites i verdures, queviures… El mercat és parada obligatòria de molts cuiners de la ciutat per abastir els seus restaurants, i el punt de trobada de les compres diàries dels gironins i gironines.
Febrer (bianual)
Fòrum Gastronòmic
Congrés, fira, demostracions i activitats multidisciplinàries per als professionals i els amants de la cuina.
Març
Setmana Gastronòmica
Setmana gastronòmica per degustar els millors plats de la gastronomia gironina. Amb la participació de restaurants de Girona.
Tot l'any
Jornades gastronòmiques
Els restaurants de la ciutat organitzen mostres gastronòmiques amb els productes locals propis de cada temporada: Jornades de la Tòfona, mostra de cuina d'estiu, Rambleja i Tasta, Gastroflors per Girona, Temps de Flors, Cicle de Cinema i Gastronomia…
Web oficial de l'Oficina de Turisme
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - Tel. 972 010 001
© 2024 Ajuntament de Girona | Contacte