Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Reestructuració temporal de l'horari del Museu d'Història dels Jueus. Consulteu els horaris de novembre i desembre.
El judaisme i les arts dramàtiques

El Dibbuq, la vida entre dos mons

Conferència a càrrec de Joan Ferrer

Dimecres 18 de març de 2009
Institut d'Estudis Nahmànides

El cicle de conferències El judaisme i les arts dramàtiques oferirà una aproximació a la relació del judaisme amb l’expressió artística i dramàtica, tant des de la pròpia postura d’un autor o autora jueva, com des de la projecció que les obres tractades donen a aspectes concrets del judaisme. L’objectiu és oferir una visió general d’un aspecte encara molt desconegut: la influència i la participació de la cultura jueva en les arts dramàtiques de l’Europa del s. XX.

La conferència presentarà l'obra Entre dos mons: el Dibbuq de X. An-Ski, Xloyme-Zanvl Rapoport (1863-1920) escrita en llengua ídix i traduïda al català per Joan Ferrer i Anna Soler. El Dibbuq és la figura de l'ànima en pena, que no troba repòs en el més enllà i que pren possessió d'una persona viva i parla per boca d'aquesta. El drama d'An-Ski és considerat l'obra més important de la història del teatre jueu.

Joan Ferrer, és vice-degà d'estudis de la Universitat de Girona. Es doctorà en filologia semítica (hebreu i arameu) l'any 1989 amb una tesi intitulada El targum d'Osees en tradició iemenita. Va redactar el volum X del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana de Joan Coromines i Vigneaux, i tingué cura de l'edició de l'Onomasticon Cataloniae. L'any 2003 esdevingué professor titular d'Estudis Hebreus i Arameus de la Universitat de Girona.

Acompanyarem la conferència amb la projecció de fragments de The Dybbuk (Michael Waszynski, 1936).

Entrada lliure

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web