Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Reestructuració temporal de l'horari del Museu d'Història dels Jueus. Consulteu els horaris de novembre i desembre.
El judaisme i les arts dramàtiques

Sarah Bernhardt, o la incandescencia del talento

Conferència a càrrec d'Alícia Noemí Perris

Dimecres 18 de febrer de 2009
Institut d'Estudis Nahmànides

El cicle de conferències El judaisme i les arts dramàtiques oferirà una aproximació a la relació del judaisme amb l’expressió artística i dramàtica, tant des de la pròpia postura d’un autor o autora jueva, com des de la projecció que les obres tractades donen a aspectes concrets del judaisme. L’objectiu és oferir una visió general d’un aspecte encara molt desconegut: la influència i la participació de la cultura jueva en les arts dramàtiques de l’Europa del s. XX.

Sarah Bernhardt fou una de les grans actrius de tots els temps, de la categoria mítica de les grans tràgiques que estrenaven a Jean Racine en el segle de Lluís XIV. Però a més fou sobretot una dona dedicada al seu art, fins i tot una empresària, avançada al seu temps, lliure, bella, exigent amb si mateixa fins a l'esgotament, dúctil, versàtil, intèrpret de rols femenins, masculins. Una deessa humanitzada plena d'encant. Una proteica seductora enamorada de la vida.

Alicia Noemí Perris és catedràtica de francès, psicòloga i escriptora. Nascuda a Buenos Aires, filòloga i psicòloga clínica per la Universitat Complutense de Madrid. Professora i col·laboradora en diverses revistes de música (Opusmusica, Ritmo) i a Raíces (Casa-Sefarad, de Madrid). Ha escrit diverses biografies de dones (Elizabeth de Baviera, Jackie Kennedy, etc.), traduccions i col·laboracions amb diverses editorials (Altalena, Triacastela, de Medicina, etc.). Cursos de doctorat sobre l'"Orlando" de Virginia Woolf. Prepara en l'actualitat una tesi doctoral sobre "Elizabeth d'Àustria i la maladie viennoise" (Viena fi de segle) (del qual ja va llegir el DEA amb excel·lent).

Entrada lliure

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web