Concert de piano que recupera i reinventa cançons sefardites, en català i judeoespanyol, amb la voluntat d'oferir una nova dimensió d'aquest repertori i, al mateix temps, revalorar-lo i posar-lo en context. Hi ha un extens i documentat cançoner que s'ha conservat gràcies als jueus i, molt especialment, les jueves de la diàspora sefardita.
L'impuls creatiu d'aquest projecte és aquesta poesia d'arrel popular i la seva música, que es presenten en un collage de diferents estils, on ressonen cançons occitanes i catalanes prèvies a la diàspora, amb arranjaments moderns que permeten actualitzar-les i sintetitzar-les a piano sol. Els medleys resultants són unitats de significat que apel·len a la nostàlgia inherent a aquestes músiques, que pertanyen a molts llocs alhora, però tenen un origen comú.
Toni Costa estudia piano al Conservatori de Música de Tortosa, on pren consciència de la importància de la cultura judaica a la Corona d'Aragó, especialment al llarg del curs del riu Ebre, i descobreix la música dels sefardites. A Barcelona cursa els estudis superiors de música antiga i rep la influència d'altres músiques, com el flamenc o la música moderna, que el portaran a tenir un perfil iconoclasta. Des d'aleshores, la integració de diferents estils musicals i altres formes d'art és una prioritat en els seus projectes.