Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Reestructuració temporal de l'horari del Museu d'Història dels Jueus. Consulteu els horaris de novembre i desembre.
Judaismes: mirades heterodoxes
VIRTUAL

Art Spiegelman: Maus, de rates i homes

Conferència en línia a càrrec de Maria Lluïsa Faxedas

Dijous 19 de novembre de 2020
Institut d'Estudis Nahmànides
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la seva icona .

Conferència dins el cicle Judaismes: mirades heterodoxes.

Inicialment prevista pel 16 d'abril, finalment s'ha reprogramat per al 19 de novembre de 2020 a les 18.30 h i serà en línia.

Per seguir-la, caldrà connectar-se a través del següent enllaç de Zoom.

El 1986 es va publicar la primera part del còmic Maus. Història d’un supervivent, d’Art Spiegelman (la segona part va aparèixer el 1991). Maus va generar immediatament un debat sobre l’oportunitat de tractar un tema tan delicat com el de l’Holocaust en un format com el del còmic, així com sobre la decisió de l’autor de representar els jueus com a ratolins. En aquesta conferència tractarem aquestes i altres qüestions importants que es van suscitar arrel de la publicació d’aquesta obra, que avui en dia està considerada una fita tant pel que fa a la història del còmic, com en el context de les narracions històriques sobre l’Holocaust.

Maria Lluïsa Faxedas és Doctora en Història de l’art i professora d’Història de l’art contemporani, Art contemporani a Catalunya i Gestió cultural a la Universitat de Girona. És membre de la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis i forma part del projecte de recerca internacional “Modernismos ibéricos e o imaginário primitivista”. Ha publicat diversos articles i estudis sobre temes d’art contemporani, qüestions de gènere i sobre artistes catalans, i també ha comissariat i ha col·laborat en diverses exposicions sobre aquestes qüestions.

Podeu accedir a aquesta conferència enregistrada gràcies al Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web