Inicialment prevista pel 19 de març, finalment s'ha reprogramat per al 17 de desembre de 2020 a les 18.30 h i serà en línia.
A la conferència, Josep Olesti exposarà els motius que expliquen l'odi que Spinoza va suscitar, tant en la comunitat jueva d'Amsterdam en la qual va néixer i de la qual va ser expulsat, com en la major part de l'Europa cristiana, on va ser conegut com a "ateu de sistema", bèstia negra de l'ortodòxia benpensant i, alhora, llavor del pensament il·lustrat més radical.
Per seguir-la, caldrà connectar-se a través del següent enllaç de Zoom.
Josep Olesti és professor titular de filosofia a la Universitat de Girona. És autor d’una notable producció filosòfica, que comprèn quasi tots els gèneres: llibres (de recerca i de síntesi), capítols de llibres, articles, recensions i col·laboracions en enciclopèdies. És membre de societats científiques com ara la Sociedad Española Leibniz para los Estudios del Barroco y la Ilustración (SEL), la Red Iberoamericana Leibniz o la Sociedad de Estudios Kantianos en Lengua Española (SEKLE) i de la Societat Catalana de Filosofia.
Activitat gratuïta. Cal inscripció.
L’assistència certificada al 80% de les sessions dona dret a mig crèdit acadèmic per a estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.
Podeu accedir a aquesta conferència enregistrada gràcies al Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).
Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).