Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Reestructuració temporal de l'horari del Museu d'Història dels Jueus. Consulteu els horaris de novembre i desembre.
Judaismes: mirades heterodoxes

La provocació controvertida de Gertrude Stein

Conferència a càrrec de Ma. Àngels Cabré

Dijous 20 de febrer de 2020
Institut d'Estudis Nahmànides

Conferència dins el cicle Judaismes: mirades heterodoxes.

Ortodoxa, Gertrude Stein no ho va ser mai, però sí molt fidel a les seves conviccions. Com a peça rellevant de les avantguardes del segle XX, va ocupar un lloc que molt poques dones acostumaven a ocupar en els ambients intel·lectuals del seu temps, és a dir, en aquesta transformació del món antic en un món nou que va precedir a la Segona Guerra Mundial.
Parlarem de la seva singular i exigent obra literària com a exponent del modernisme, i també de la seva tasca com a mecenes artística al París de les primeres dècades, on aquesta col·leccionista jueva va obrir casa seva a talents de la talla d’Apollinaire, Picasso o Hemingway. Un personatge ben únic, aquesta Stein.

Ma. Àngels Cabré (Barcelona, 1968) és escriptora i especialista en feminisme cultural.
Ha publicat poesia, narrativa i diversos assaigs sobre dones i cultura. El seu darrer llibre és El llarg viatge de les dones (Edicions 62), una antologia de textos del feminisme a Catalunya. Ha estat docent del Màster Gènere i Comunicació de la UAB i dirigeix l’Observatori Cultural de Gènere.

Entrada lliure amb inscripció.

L’assistència certificada al 80% de les sessions dona dret a mig crèdit acadèmic per a estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència enregistrada gràcies Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n. Foto Ma. Ángels Cabré: Youtube

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web