Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Reestructuració temporal de l'horari del Museu d'Història dels Jueus. Consulteu els horaris de novembre i desembre.
Catalunya i el judaisme

La població catalana i el seu encontre amb l'Holocaust

Conferència a càrrec de Marta Simó

Dijous 31 de gener de 2019
Institut d'Estudis Nahmànides

Primera de les conferències del cicle “Catalunya i el judaisme: identitats compartides, relacions diverses”.

La conferència parteix de la recent tesi doctoral de Marta Simó, titulada La Memòria de l’Holocaust, a l’Estat Espanyol. Des d’una perspectiva històrica i una perspectiva sociològica (2018). A través dels seus protagonistes –víctimes (la població jueva), botxins/col·laboradors (el govern franquista) i testimonis passius (la División Azul al front de l’Est)– es farà un recorregut per presentar quines foren les relacions que es varen establir entre ells, quines foren les conseqüències d’aquests encontres i com aquestes afecten avui quan es confronta aquesta memòria a Catalunya.

Marta Simó Sánchez és Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en identitats jueves i Holocaust per la Universitat Jagellonska de Cracòvia a Polònia (2005) i la Universitat Estatal de Moscou a Rússia (2010). És membre del Comitè Executiu de l’EHAS (European Association for Holocaust Studies) des de 2015 i, des de 2018, membre del projecte Stories that move de la Casa Anne Frank de Berlin, membre del Grup de treball sobre descendents dels supervivents de la persecució nazi del Bundersverband information & Beralung für NS-verfolgte de Colònia i membre del grup de recerca en TLH (Teaching and Learning about the Holocaust) conjuntament amb la Universitat de Haifa (Israel).

L’assistència certificada al 80% de les sessions dona dret a mig crèdit acadèmic per a estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Ho organitzen: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Hi col·laboren: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya. Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web