Inauguració del Fòrum Gastronòmic 2015

Diumenge 15 de novembre de 2015

El Fòrum Gastronòmic Girona 2015 s'estrena amb gran èxit i afluència de públic

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, assisteix a la inauguració del Fòrum Gastronòmic 2015

El Fòrum Gastronòmic Girona 2015 ha viscut una primera jornada on ha destacat la gran afluència de visitants i ponències d'un alt nivell. La inauguració oficial d'aquesta edició ha comptat amb la presència de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a més de diverses autoritats i dels directors de Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, Jaume von Arend i del seu soci Josep Maria Matamala.

Una de les més sessions més esperades ha estat la de Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food, i Régis Marcon, el triestrellat cuiner francès, en el que era la seva primera visita al Fòrum Gastronòmic.

La jornada s'inaugurava amb el taller que oferia Marc Gascons, d'Els Tinars, i Albert Sastregener, del Bo.Tic, amb uns sessió dedicada als ous de l'Empordà, seguit pel taller del Fòrum Dolç Pãstry Revolution del xocolater Raúl Bernal.

A continuació, l'arròs ha estat el protagonista en la sessió dels germans Sergio i Javier Torres els quals han cuinat en directe quatre plats diferents. L'arròs també ha estat el protagonista del taller impartit per Fina Puigdevall (Les Cols) i Quim Casellas (Casamar).

A l'hora de dinar els assistents han pogut tastar per primera vegada els menús que es servien a l'Espai Arròs, un nou espai de restauració que s'estrenava al recinte del Fòrum i que ha tingut un gran èxit entre el públic assistent. En aquest espai cada dia cinc restaurants ofereixen diverses propostes gastronòmiques amb l'arròs com a plat principal.

La vessant més lúdica s'ha viscut a primera hora del matí amb el I Concurs d'Arròs Fòrum Gastronòmic on cinc cuiners han demostrat les seves habilitats. S'ha imposat un arròs cuinat pel barceloní Eduard Sanjosé.

A la tarda ha sigut el torn de Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro, deixebles d'El Bulli, els quals han presentat el menú degustació del seu restaurant Disfrutar. Els ha seguit Javier Cabrera, d'Els Brancs, qui ha parlat sobre les virtuts de la verdura ecològica.

Joan Roca tancarà la primera jornada amb una molt esperada sessió a l'Auditori.


Diego Alías rep el Premi Cuiner de l'Any 2015

L'Auditori ha acollit l'entrega del Premi Cuiner de l'Any 2015, en col·laboració amb La Vanguardia, que reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen producte de proximitat, tenen sensibilitat per les produccions ecològiques i fan difusió d'aquests valors. El guanyador de la cinquena edició d'aquest certamen ha estat Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador (Josa de Cadí), que ha estat escollit per votació popular a través de la pàgina web de La Vanguardia després de que un jurat especialitzat triés els cinc finalistes.

Tot a punt per continuar

Els fogons només s'aturen unes hores, perquè demà torna l'activitat. A partir de les 10h del matí passaran pel Fòrum Gastronòmic Girona 2015 cuiners de la talla de Nandu Jubany, Jordi Cruz, Ricard Camarena o Kiko Moya, entre d'altres, així com Jordi Roca o Alejandra Hurtado al Fòrum Dolç Pãstry Revolution.