Acte institucional en record dels difunts. Foto: © Ajuntament de Girona

Dilluns 2 de novembre de 2015

Acte institucional en record dels difunts

Puigdemont té un record per a les víctimes de conflictes internacionals

El cementiri vell de Girona va ser l'escenari, ahir al migdia, de l'acte institucional en record dels difunts de la ciutat que organitza el consistori cada any coincidint amb la diada de Tots Sants. L'alcalde, Carles Puigdemont, va presidir l'esdeveniment, acompanyat pels portaveus dels grups municipals, Carles Ribas (CiU), M. Mercè Roca (ERC-MES), Sílvia Paneque (PSC), Jean Castel (C's) i Concepció Veray (PP), a més dels altres edils i ciutadans que hi van assistir a títol individual.

"El cementiri de Girona és un espai de memòria, de record, de generositat i d'agraïment", va afirmar Puigdemont, que hi va afegir que la festivitat de Tots Sants "és un dia per recordar tots els que ens han precedit, les víctimes innocents de conflictes injustos i recordar també els que avui encara hi són".

Després de l'ofrena floral amb l'escut de la ciutat com a gest de reconeixement als difunts, es va fer un minut de silenci i, tot seguit, les autoritats van visitar el mur on hi ha els noms de víctimes de la repressió i de persones que van ser afusellades durant el franquisme.