Presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2015. Foto: © Ajuntament de Girona

Dilluns 21 de setembre de 2015

Fort accent gironí a la cinquena edició del Fòrum Gastronòmic Girona

Del 15 al 17 de novembre, passaran per la ciutat reconeguts professionals del món de la cuina.

El Fòrum Gastronòmic Girona tornarà a situar la ciutat a l'epicentre de la gastronomia mundial del 15 al 17 de novembre. La cinquena edició d'aquest espai de formació, reflexió i debat al món de la cuina destacarà pel fort accent gironí, capitanejat pels germans Joan, Josep i Jordi Roca. L'Auditori i el Palau de Fires seran de nou els escenaris de la programació del congrés i la fira del Fòrum.

"És normal que el Fòrum tingui un marcat accent gironí, si a les comarques gironines tenim el dream team de la gastronomia", ha subratllat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la presentació d'aquest matí. Puigdemont ha volgut remarcar també la importància de la cultura gastronòmica a les nostres comarques. El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, també ha ressaltat l'equilibri "entre la tradició i la gent de casa i l'atenció a la innovació i les noves tendències" que ha aconseguit l'esdeveniment i ha volgut posar èmfasi en la rellevància de l'aspecte formatiu del Fòrum per a les escoles d'hostaleria.

La cuina de l'arròs serà la protagonista de l'edició d'enguany, tal com ha explicat un dels directors del Fòrum, Pep Palau, que també ha donat a conèixer que a Girona es podrà escoltar el president del moviment Slow Food, Carlo Petrini, parlant de la importància de la sostenibilitat al món de la cuina. A més, hi haurà també tres eixos d'activitats: el Fòrum Vi, el Fòrum Dolç i el Fòrum Empresa.

Segons el xef d'El Celler de Can Roca, Joan Roca, un dels majors mèrits del Fòrum és "haver aconseguit arrelar-se completament a l'entorn" i assolir un reconeixement que traspassa fronteres i que fa que "com a cuiners, traiem pit d'aquest èxit". A falta de dos mesos per començar, ja hi ha més de 200 expositors confirmats, 50 empreses que hi participaran per primer cop i 17.000 metres quadrats de l'espai firal ocupats, dos mil més que en la darrera edició.