Puigdemont apel·la a
Puigdemont apel·la a
Puigdemont apel·la a

Dijous 13 d'agost de 2015

Puigdemont apel·la a "l'esperit" de la Batalla de Talamanca per afrontar les eleccions del 27-S

El president de l'AMI assisteix al costat de Jordi Sánchez i Muriel Casals a l'acte que recorda la darrera victòria de l'exèrcit català a la Guerra de Successió.

Puigdemont, de la seva banda, fent referència a la Guerra de Successió, ha explicat que durant molts anys "ens ha dominat l'estigma de Barcelona", on es va perdre la batalla, però que ens havíem oblidat de "l'esperit de Talamanca", on sí que van guanyar les tropes catalanes perquè "s'ho van creure". Puigdemont també ha manifestat que des del 1714 "no ens hem rendit mai" i ha apel·lat a l'esperit dels que van guanyar la batalla del municipi bagenc per anar a votar a les eleccions del 27-S. "La causa ens reclama la victòria i ens necessita a tots", ha afegit.

L'acte s'ha celebrat a l'entorn del Monument Memorial 1714, situat a l'era del Castell de Talamanca. Allà s'ha hissat la senyera i, després de la salva dels Miquelets de Catalunya, s'ha fet l'ofrena floral. Des del consistori bagenc han considerat que la commemoració d'aquest anys havia de ser "una mostra d'unitat davant les eleccions del proper 27 de setembre" i que també havia de posar de manifest "la rellevància que han tingut les entitats i associacions en el procés que està vivint el país".