Puigdemont rep l'esportista Jan Frodeno, actual campió d'Europa de Triatló. Foto: © Ajuntament de Girona

Dimecres 29 de juliol de 2015

Puigdemont rep l'esportista Jan Frodeno, actual campió d'Europa de Triatló

El triatleta alemany, que viu i entrena a Girona durant molts mesos de l'any, també és el guanyador dels Ironman de Barcelona i de Califòrnia 2015.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, acompanyat per la primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha rebut aquesta tarda al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Girona l'esportista alemany Jan Frodeno en reconeixement a la seva trajectòria esportiva. El triatleta, de 33 anys, acumula nombrosos èxits esportius, entre els quals destaca el títol assolit en el campionat d'Europa de Triatló -distància Ironman, obtingut aquest mes de juliol a Frankfurt.



De la seva trajectòria esportiva també cal ressaltar que va ser campió olímpic a Pequín 2008 i guanyador dels Ironman de Barcelona i de Califòrnia (distància Ironman 70.3) aquest any 2015. Actualment s'està preparant per participar en l'Ironman de Hawai, considerat el campionat del món de llarga distància de triatló.

L'esportista viu i entrena a Girona durant llargues temporades, les quals compagina amb altres períodes a Sud-àfrica. De Girona remarca que és perfecte per entrenar-s'hi i també per viure-hi. Frodeno ha assenyalat "Sóc un enamorat de la seva cultura, la seva gastronomia i la seva gent."

L'alcalde de Girona, a part de felicitar-lo pels èxits aconseguits ha volgut destacar la vinculació de l'esportista a Girona i li ha agraït especialment "que sempre s'ha comportat com un ambaixador de la ciutat".