Inauguració de la nova seu d'El Punt Avui. Foto: © Quim Puig
Inauguració de la nova seu d'El Punt Avui. Foto: © Quim Puig
Inauguració de la nova seu d'El Punt Avui. Foto: © Quim Puig

Dimecres 15 de juliol de 2015

Puigdemont: "El paisatge identitari de les comarques gironines l'han construït els periodistes"

La nova seu d'El Punt Avui a Girona es va inaugurar ahir amb una àmplia representació de la societat civil, política i empresarial.

El Punt Avui va viure ahir la inauguració oficial de la nova seu central a Girona, al carrer Güell, 68. A l'acte hi van assistir autoritats del món polític, econòmic i social del país, encapçalats pel secretari general de Presidència de la Generalitat, Jordi Vilajoana; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president del grup Hermes, Joaquim Vidal. El president del grup Hermes va encetar els parlaments explicant el motiu de l'absència del president de la Generalitat, Artur Mas, que estava previst que presidís l'acte. Mas no va assistir-hi per les reunions que en aquell mateix moment se celebraven per configurar una llista transversal pel 27-S.

Vidal va dirigir a l'audiència un missatge d'optimisme i compromís amb l'esdevenidor. Va admetre que vénen temps complicats; però que alhora són esperançadors: "No són ni seran fàcils. Ni per a la nostra nació ni per al periodisme." Segons Vidal, la recepta per superar les dificultats amb èxit és "perseguir el somni amb esforç, amb treball, amb honestedat, amb convicció, amb imaginació, amb respecte als orígens sense por del canvi, amb constància i professionalitat."

Va assegurar que el grup Hermes se sent "hereu del periodisme de compromís que Fraga Iribarne va voler silenciar cada vegada que va multar o tancar Presència". També se sent dipositari de les complicitats que va generar la sortida de l'Avui com a primer diari en català després de la dictadura, i "guionistes i actors" del que El Punt representa en el periodisme local. Vidal va concloure que el grup assumeix la responsabilitat que li pertoca en el període històric que viu Catalunya. I va expressar la voluntat d'"ajudar a construir el model de comunicació nacional que el nostre futur estat necessitarà".

Per la seva banda, l'alcalde de Girona va fer un discurs amb càrrega emotiva, com a periodista que havia estat d'El Punt. Va considerar que "el paisatge identitari de les comarques gironines l'han construït els periodistes, i de manera molt especial els d'El Punt." Va assenyalar l'ús prudent que el mitjà fa de la informació i del lector, sense abusar-ne i sense deixar per això d'implicar-se en el que la societat demana. Va destacar, a més, "la capacitat de resiliència" del mitjà "per adaptar-se a l'entorn".

Vilajoana va posar en relleu el paper preponderant que El Punt i l'Avui han tingut per a la cultura catalana, i la necessitat que el projecte continuï en aquesta línia.