Puigdemont entrevistat a RAC1. Foto: © Ajuntament de Girona
Puigdemont entrevistat a RAC1. Foto: © Ajuntament de Girona
Puigdemont entrevistat a RAC1. Foto: © Ajuntament de Girona

Divendres 26 de juny de 2015

Puigdemont: "L'independentisme cívic és la cara amable del procés i l'independentisme polític és la creu"

L'alcalde de Girona, en una entrevista a RAC1, no descarta que les entitats sobiranistes facin una "nova proposta" a Mas de cara a les eleccions del 27-S.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a RAC1 que "l''independentisme cívic és la cara amable del procés i l'independentisme polític és la creu", en referència al debat existent entre partits al voltant de les eleccions plebiscitàries del 27-S. Sobre la pèrdua de pistonada del moviment independentista, l'alcalde ha reconegut que "hi ha un punt de desconcert entre la bona gent independentista, però això no està mort, ni molt menys".

L'entrevista, dirigida per Jofre Llombart, s'ha fet al Palau de Congressos de Girona, en el marc del Fòrum Impulsa. Sobre la trobada ahir amb el Rei Felip VI, Puigdemont ha deixat clar que "sóc independentista, però no per això deixo de fer les tasques de representació com alcalde, també amb el rei".

Sobre la llista amb el President Mas, l'alcalde ha manifestat que no creu que el debat dins l'ANC "divideixi més que quan es van debatre grans temes com el 9N o la cadena humana". D'altra banda, Puigdemont ha fet una crida a la unitat a l'ANC, Òmnium i AMI perquè "la gent m'ho demana quan vaig pel carrer; em pregunten per què no ens esforcem més a anar junts".

L'alcalde també ha parlat sobre l'imminent rodatge de la sisena temporada de "Joc de Trons" a Girona. "El rodatge de "Joc de Trons" ens donarà encara més visibilitat al món; un èxit assolit gràcies al treball i l'esforç fet els darrers de 4 anys" ha assegurat. També ha tornat a manifestar que desconeix els detalls del rodatge, però que ens els propers dies hi haurà novetats destacades.

L'entrevista ha acabat amb un regal que Jordi Basté ha volgut fer arribar a l'alcalde de Girona: les primeres quatre temporades de "Joc de Trons". Puigdemont ho ha agraït dient que "ara ja no tinc excusa per estar al dia de la sèrie"

Escolta l'entrevista