Entrega de les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines. Foto: © Ajuntament de Girona

Dimecres 10 de juny de 2015

Entrega de les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines

Des de la seva creació el 1980 els premis que atorga la Generalitat han reconegut la tasca de 578 persones a Girona.

Els premiats, provinents d'arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives, i han fet pujar a 578 el nombre de persones guardonades al llarg de les 35 edicions que s'han celebrat fins ara d'aquest premi.

La Representació Territorial de l'Esport a Girona va decidir, l'any 1980, homenatjar totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport. Així naixien les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines, un dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l'obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.

L'acte de reconeixement de les Medalles de l'Esport ha comptat amb la presència del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el Diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó, i el representant territorial de l'Esport a Girona, Josep Pujols, entre d'altres.

Les persones que han rebut les medalles de l'esport d'aquest any han estat Jordi Araus (Girona/Natació i waterpolo), Lluís Barba (Banyoles/Atletisme i gestor esportiu), Jaume Coca (Bescanó/Ciclisme), Fidel Freixes (Vilanna/Ciclisme), Josep Mateu (Hostalric/Futbol i bàsquet), Rosa Maura (Sant Feliu de Guíxols/Poliesportiu), Francesca Mussons (Quart/Tennis), Manel Pedreira (Roses/Vela), Joan Planas (Olot/Futbol directiu), Waldo Ramos (Lloret de Mar/Futbol), Isidre Sánchez (Girona/Petanca), Josep Maria Soler (Palafrugell/Hoquei patins), Carles Teixidor (Girona/Tennis taula i futbol) i Joan Vila (Sant Joan les Fonts/Futbol).

Ivan Tibau ha agraït la tasca d'aquests "forjadors de l'esport català" que ajuden a donar visibilitat "al prestigi de l'esport gironí" amb un treball "poc conegut però que és imprescindible per mantenir la bona salut del nostre esport i posar les bases de cara al futur, ja que si no sembrem, no podrem recollir els fruits". "Aquest acte serveix per recompensar-vos la vostra contribució al progrés del país a través de l'esport, en tot moment fent gala de valors com el respecte, el joc net, la solidaritat, la constància i l'esperit de sacrifici, valors que vosaltres, ‘savis' i veterans de l'esport, heu treballat i inculcat als més joves durant la vostra activitat", ha dit, abans d'afegir: "Les Medalles de l'Esport demostren que les persones, amb la feina, l'entusiasme i la il·lusió, sou el patrimoni més important que té un país".