Inauguració de
 Inauguració de

Dimecres 10 de juny de 2015

Inauguració de "Girona als ulls de les viatgeres (s. XIX - XX)"

L'alcalde de Girona en funcions, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquesta tarda la mostra.

Des d'avui i fins al 27 de setembre, el Museu d'Història de Girona acollirà "Girona als ulls de les viatgeres s. XIX i XX", una exposició que mostra la percepció i les experiències personals d'un conjunt de vint-i-cinc dones estrangeres, de procedència i condició social diverses, que visiten Girona al llarg dels dos darrers segles.

Els seus testimonis, recollits en diaris de viatge i en altres textos personals, configuren un imaginari de la ciutat que ha anat variant amb el pas dels anys i que, en alguns aspectes, ha perviscut fins a l'actualitat. Més enllà de les informacions que aporten sobre la Girona monumental, aquelles dones intrèpides relaten també anècdotes sorprenents i de vegades colpidores, viscudes en el moment de la seva estada a la ciutat. Records molt vius, sensacions intenses i emocions a flor de pell, instants que extasien o desagradables, grans amistats o amors desafortunats... Vivències que prenen rumbs diferents, però que rememoren un clima de nostàlgia històrica de la ciutat i que reivindiquen el paper d'aquestes pioneres que trenquen les normes socials de la seva època a fi d'acomplir els seus desitjos més íntims.

A l'exposició s'hi podran veure diferents objectes de contextualització, com ara vestits d'època, objectes d'equipatge antics, diaris de viatge, guies turístiques i nombroses imatges de la ciutat. Igualment, hi seran presents els diferents mitjans de transport que van utilitzar les dones viatgeres des del segle XIX, sempre acompanyats del relat en primera persona de les vivències de totes elles.