L'AMI presenta la campanya 'Regidor/a per la independència'. Foto: © ACN
 L'AMI presenta la campanya 'Regidor/a per la independència'. Foto: © ACN

Dimecres 3 de juny de 2015

L'AMI presenta la campanya 'Regidor/a per la independència'

La presentació s'ha fet aquest matí, a la Sala Auditori del Born Centre Cultural de Barcelona.

En una roda de premsa celebrada al Centre Cultural Born, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha asseverat que la Junta Electoral Central (JEC) no és "competent" per dir si és legal o no el jurament que l'Associació ha proposat als regidors independentistes per quan prenguin possessió del càrrec. "Dóna la seva opinió perquè no es competent" ha asseverat Vila d'Abadal, qui ha brandat un informe jurídic de l'entitat per assegurar que el jurament és legal. "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, el president i el Govern per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar l'estat català, lliure i sobirà", aquesta és la fórmula que proposa l'AMI.

Durant la roda de premsa també ha s'ha presentat la campanya 'Regidor/a per la independència', que inclou la proposta de jurament per als càrrecs electes municipals. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que l'objectiu de la campanya és "explicitar el compromís amb el procés sobiranista" des del "moment zero".

"D'aquesta manera, dimensionarem quants electes locals adquireixen aquest compromís", ha afegit Puigdemont, qui ha explicat que els regidors que s'hi vulguin sumar hauran d'acceptar el càrrec amb un 'sí' i llegir a continuació el contingut del jurament. Així mateix, Puigdemont també ha valorat que, gràcies a la iniciativa, molts regidors de pobles i ciutats que no estan adherides a l'AMI tindran l'oportunitat de mostrar el seu "compromís personal"