Clam conjunt per reivindicar el cabal del riu Ter. Foto: © Ajuntament de Girona
Clam conjunt per reivindicar el cabal del riu Ter. Foto: © Ajuntament de Girona

Divendres 24 d'abril de 2015

Clam conjunt per reivindicar el cabal del riu Ter

L'Ajuntament de Girona i els consistoris que formen part del Consorci del Ter, el mateix Consorci, la plataforma Aigua és Vida i el Departament de Territori i Sostenibilitat donen suport a la campanya.

Clam conjunt dels municipis per reclamar més aigua per al Ter. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el president del Consorci del Ter, Jordi Munell; el representant de la plataforma Aigua és Vida, Pau Masramon, i els alcaldes de Sant Joan de les Abadesses, Celrà i Torroella de Montgrí i l'alcaldessa de Verges, municipis que formen part del Consorci, han reivindicat el cabal del riu Ter en un acte unitari que s'ha fet aquest migdia a Girona. També ha assistit a l'acte de presentació pública de la campanya per reivindicar el cabal del riu el tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, i la tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs.

L'acte s'ha fet davant del mural representatiu de la problemàtica del riu Ter, pintat al viaducte del tren al seu pas per la rotonda del Rellotge de Girona. El mural se suma a altres accions reivindicatives, com la instal·lació de banderoles als ponts sobre el Ter de la ciutat, fetes en els darrers mesos per conscienciar la població de la conca del Ter sobre la situació delicada del cabal del riu, ja que bona part de la seva aigua es transvasa lluny de les comarques gironines i això comporta una sèrie de problemes ambientals i territorials al tram baix del Ter.

L'alcalde de Girona ha manifestat que en els darrers anys "s'ha generat una consciència col·lectiva, que abans no hi era, que amb el Ter hi ha un problema" i ha fet una crida a combatre aquesta situació "des de totes les plataformes, tribunes i responsabilitats que tenim". El conseller Santi Vila, per la seva banda, ha manifestat que la Generalitat és "part de la solució i no del problema" i ha posat èmfasi en què "s'ha reduït el dèficit hídric general i molt especialment les aportacions del Ter a Barcelona" en els darrers anys.