La Consulta Barris 2015 incorpora el vot electrònic. Foto: © Ajuntament de Girona
La Consulta Barris 2015 incorpora el vot electrònic. Foto: © Ajuntament de Girona

Dimarts 14 d'abril de 2015

La Consulta Barris 2015 incorpora el vot electrònic

Els gironins i gironines podran votar electrònicament per decidir el projecte del seu barri del 20 al 25 d'abril.

La principal novetat de la consulta dels pressupostos participats d'aquest any és la incorporació de la votació electrònica, que oferirà la possibilitat als gironins i gironines d'escollir el projecte del seu barri a través de la via telemàtica. Aquest canal estarà obert des del 20 d'abril a les 9 h fins al dissabte 25 a les 14 h i per poder votar serà necessari disposar d'una credencial que els veïns empadronats a Girona i majors de 18 anys rebran aquesta setmana a les seves bústies.

"Es tracta d'una prova pionera a la ciutat, que representa un salt qualitat i quantitatiu pel que fa a la participació ciutadana. A més, com que es podrà fer des de casa, també serà un element socialitzador per a la família, cosa que té un valor pedagògic i és una mostra de la nova governança per a la qual apostem", ha manifestat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Igualment, però, i com en els dos anys anteriors, es podrà participar a la consulta també de manera presencial, els dies 24 i 25 d'abril, en els punts de votació que s'habilitin per a cadascun dels barris. Aquest any aquests punts s'han ampliat i dels 12 de l'any passat s'ha passat als 21 d'aquest any. Una altra novetat destacada d'aquesta edició és la possibilitat de votar electrònicament de manera assistida. Aquest servei s'ofereix a les persones amb mobilitat reduïda o a les persones que tinguin dificultats per accedir a les noves tecnologies que permeten exercir el vot electrònic. Tal com han explicat els regidors responsables dels pressupostos participats dels barris, M. Àngels Planas i Eduard Berloso, la finalitat d'aquestes innovacions és donar més facilitats i fer més accessible la participació a la ciutadania gironina.

A partir de la setmana que ve els veïns podran escollir un total de 98 projectes, els quals han estat considerats viables tècnicament i econòmicament a través de la Comissió Tècnica d'Avaluació dels Projectes. Anteriorment s'havien rebut 231 propostes a través del formulari que es va obrir al web municipal del 27 de gener al 5 de febrer i 121 propostes sorgides arran de les primeres assemblees de barris.

Podeu consultar tota la informació referent als pressupostos participats d'aquest any al web www.girona.cat/consultabarris