Campanya conjunta amb Mifas per al bon ús de les places per a discapacitats. Foto: © Ajuntament de Girona
Campanya conjunta amb Mifas per al bon ús de les places per a discapacitats. Foto: © Ajuntament de Girona

Dilluns 30 de març de 2015

"Et poses al meu lloc?"

Campanya conjunta amb Mifas per al bon ús de les places per a discapacitats.

Sota el lema "Et poses al meu lloc?", l'Ajuntament de Girona i l'entitat MIFAS han engegat una campanya conjunta de sensibilització i respecte per als llocs d'aparcament reservats per a persones discapacitades que hi ha a la ciutat. La primera de les accions de la campanya ha estat la senyalització de cinc places d'aparcament per a discapacitats de la ciutat amb el lema de la iniciativa i una frase explicativa: "Aparcar aquí no és un privilegi, és una necessitat"; "Un 3% d'aparcaments estan reservats a persones minusvàlides; el 97% restant són per a tu" i "Campanya de sensibilització i respecte als llocs d'aparcament especial reservats". Les places d'aparcament per a discapacitats estan reservades a aquelles persones que disposin de la targeta oficial d'aparcament per fer-ne ús.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que "més enllà de les lleis i les normes, al final l'èxit d'una determinada planificació de la mobilitat depèn de les bones pràctiques de tothom". Puigdemont ha remarcat s'ha ideat una campanya "que interpel·li a la gent en el lloc directe", a més de la tasca de sensibilització que ha de fer que Girona sigui una "ciutat accessible i compromesa". En la mateixa línia, el president de MIFAS, Albert Carbonell, ha explicat que es tracta d'una petició que des de l'associació s'havia fet en els darrers mesos a l'Ajuntament i que "volem sensibilitzar la gent que no es tracta de places d'aparcament VIP. Si són més amples, és perquè necessitem més espai per treure la cadira, i si estem més a prop del centre neuràlgic és perquè tenim dificultats per moure'ns".

De moment s'han senyalitzat dues places d'aparcament a la plaça de Catalunya; una plaça davant del número 22 del carrer de Joan Maragall; una altra plaça davant dels números 45-47 de la ronda de Sant Antoni Maria Claret, i una plaça davant del número 3 del carrer de Valladolid. La campanya es reforçarà amb elements de difusió a través dels canals de comunicació municipals.