Acte de presentació de la setzena edició del Fòrum Industrial Foto: JOAN SABATER.

Dimecres 25 de març de 2015

Un aparador per atraure el talent

El Fòrum Industrial celebra la setzena edició amb l'objectiu de facilitar la sortida laboral dels estudiants.

La setzena edició del Fòrum Industrial va posar en contacte ahir a l'Escola Politècnica de Girona universitaris i empreses amb l'objectiu d'acostar el món laboral als estudiants. "És un acte de normalitat. És natural que l'empresa estigui present a la universitat i que hi hagi un diàleg fluït", va destacar Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat en l'acte inaugural. I és que Torres es mostrava convençut que "una interacció sana entre empreses i universitat és essencial". I precisament això és el que es vol amb aquest fòrum, que durant tot el dia va oferir xerrades, tallers i sessions temàtiques pensades per facilitar la inserció laboral dels estudiants d'industrials, que també van poder contactar directament i entregar els seus currículums a les diferents empreses que hi tenien estands.
"Per a les empreses aquest fòrum és un aparador on poden venir a atraure talent", va defensar Joaquim Salvi, director de l'Escola Politècnica de Girona. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, tampoc va escatimar elogis cap a una proposta que "demostra que hi ha una alternativa i que els estudiants no estan sols. És una proposta contra el fatalisme i la resignació davant la situació actual".

Durant tot el dia, els estudiants van poder participar, per exemple, en una sessió en què sis empreses van revelar les habilitats necessàries que han de tenir els seus treballadors, i en una jornada en què set grups de recerca van donar-se a conèixer i van mostrar les activitats que duen a terme. Tot i que el gruix de les activitats era ahir, fins aquest divendres encara continuaran els actes, amb xerrades, taules rodones i ponències molt centrades en l'emprenedoria i en com cal adaptar-se al món laboral un cop acabats els estudis.