Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La Girona dissident. Segles XVI-XVIII

Exposiciˇ vinculada a 'La Girona de l'Ŕpoca moderna: de l'obrador al baluard (segles XVI-XVIII)'

Del 29 d'octubre de 2014 al 18 de maig de 2015
Museu d'Hist˛ria dels Jueus

Aquesta exposiciˇ se centra en una Ŕpoca (segles XVI a XVIII) i fa referŔncia a tot all˛ que comporta el concepte de dissidŔncia, des del punt de vista d'accions i manifestacions religioses, per˛ tambÚ des de la perspectiva d'una anÓlisi dels esdeveniments i els comportaments socials i culturals.

L'atenciˇ es posa en la societat conversa de Girona, per intentar descobrir la hist˛ria sovint oculta d'aquelles persones que s'acolliren al baptisme de manera foršada i precipitada, nomÚs per salvar la pell. Per a moltes persones foren temps de secret i de reclusiˇ i, al capdavall, d'assimilaciˇ foršada i d'oblit. Temps d'expulsiˇ, de marginaciˇ, de conversiˇ i de dissidŔncia. Per˛ d'alguna manera tambÚ foren temps de persistŔncia, de manteniment de tradicions, de supervivŔncia de creences ancestrals i de salvaguarda d'una identitat colĚlectiva que va deixar p˛sit en l'estructura social i simb˛lica de la ciutat.

Aquesta exposiciˇ complementa "La Girona de l'Ŕpoca moderna: de l'obrador al baluard (segles XVI-XVIII)", que es pot veure a la sala d'exposicions del Museu d'Hist˛ria de Girona.

Podeu veure la versiˇ virtual de l'exposiciˇ La Girona dissident. Segles XVI-XVIII a la plataforma Calaix de la Generalitat de Catalunya.

Organitzaciˇ: Patronat Call de Girona

Podeu visitar l'exposiciˇ de dimarts a dissabte de 10 a 18 h i dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Exposiciˇ prorrogada fins el 18 de maig

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web