dilluns 16 de desembre de 2024
El programa formatiu incideix en la gestió cultural amb tres mòduls específics dedicats a la gestió de subvencions, la iniciació al “management” i la planificació d’un llançament discogràfic
La programació de La Marfà - Centre de Creació Musical del primer semestre de 2025 oferirà un total de 26 activitats obertes al públic, enfocades a la formació i a la divulgació musicals. En molts casos, les propostes són protagonitzades per professionals de la música i artistes vinculats als diferents programes de suport a la creació de La Marfà, com Astrio, Reggae per Xics, Hip Horns Brass Collective o Rusó Sala, entre d’altres.
Amb aquesta programació, el Centre de Creació Musical de l’Ajuntament de Girona persegueix potenciar la música com a disciplina artística, i donar eines de creixement tècnic i artístic als músics de la ciutat i la demarcació.
En l’àmbit de la formació, la nova programació d’hivern–primavera incideix especialment en la iniciació a la gestió cultural adreçada a artistes i creadors/ores. Així, s’han previst tres mòduls específics dedicats a la gestió de subvencions, al management artístic, i també a la planificació d’un llançament discogràfic. Destacats i destacades professionals del sector musical analitzaran i tractaran de manera pràctica casos reals en cadascun d’aquests tres àmbits.
Pel que fa a la formació artística i musical també es mantenen dues sessionsbras de “Donem veu a la veu”, un cicle iniciat l’any 2024 que proposa una aproximació a diferents estils musicals a través de la veu i el cant. Concretament, es realitzarà una classe magistral dedicada al rhythm-and-blues amb la cantant Myriam Swanson, i una altra sessió per abordar la tècnica del beatbox, és a dir, l’habilitat de crear sons, ritmes i melodies a través de les cordes vocals, amb Dani Pulmón.
Algunes altres de les activitats destacades són les sessions sobre com preparar-se per a un càsting musical amb la cantant i entrenadora vocal Clara Luna, o bé un taller amb la cantant empordanesa Rusó Sala, que proposa una aproximació singular a la polifonia d’arrel a partir de nous arranjaments vocals de melodies tradicionals.
Es tracta d’una programació construïda en xarxa i amb la complicitat de diferents institucions i agents del sector cultural de la ciutat. A banda de la col·laboració transversal en totes les activitats amb la Casa de la Música del Gironès, hi destaquen el curs coorganitzat amb la Fundació Prudenci Bertrana sobre tècniques narratives per a l’escriptura de cançons i que anirà a càrrec de la cantant i poetessa mallorquina Clara Fiol i de la cantautora Anaïs Vila, guanyadora del Premi Cerverí 2024 a la millor lletra de cançó en català. També s’acollirà un taller de brass band (banda de metalls) a càrrec de la formació Hip Horns Brass Collective coorganitzat amb La Moderna, l’Escola de Música Moderna de Girona, i el Black Music Festival, o bé la visita guiada a l’Auditori de Girona coincidint amb el concert d’Els Pets el 2 de febrer, per conèixer les interioritats de l’equipament i veure com funciona entre bambolines en un dia de concert.
En l’àmbit de la divulgació musical, la programació de La Marfà ha previst també un assaig obert amb Astrio, com a prèvia al concert que oferirà a l’Auditori de Girona el 23 de maig, o la sessió amb Reggae per Xics, una de les formacions referents de la música familiar a Catalunya, per explicar a petits i grans com s’organitza un grup de música i quin és el rol de les diferents seccions que hi ha en una banda.
També hi haurà noves “Sessions LP”, el cicle d’audicions comentades d’àlbums coorganitzat amb la Biblioteca Salvador Allende i les Cases de la Música, a càrrec de Júlia Soler i Jana Blanco (Les Testarudes), Vidal Soler (Copa Lotus, Els Pets) i Gerard Casajús (Chalart58), que comentaran discos de Doreen Shaffer, Jimi Hendrix i Kortatu, respectivament, així com una “Sessió LP km 0”, centrada en la divulgació d’àlbums de producció i autoria gironina, amb L’ham de la pregunta, el nou àlbum de la banda arbucienca de rock alternatiu Remei de Ca la Fresca.
Les inscripcions a les activitats es poden realitzar a través del web de La Marfà – Centre de Creació Musical.
Imatge genèrica de la programació Fotografia - 0,31 Mb |
Nota: Les fotos en format JPEG d'aquesta pàgina poden ser específiques per a impressió (CMYK) i és possible que no s'obrin directament amb el navegador. Per descarregar-les, cliqueu-les amb el botó dret del ratolí i seleccioneu l'opció Guardar destinació com...