El Festival Internacional de Mapping de Girona completa la seva programació amb varietat d'activitats


Les Jornades Tècniques del FIMG, la música al carrer, les propostes del Centre Cívic Barri Vell - Mercadal i del Bòlit, i Tempo sota les estrelles, complementen les diferents projeccions que tindran lloc a la ciutat del 30 al 3 d'agost.

En el marc del FIMG, que se celebra del 30 de juliol al 3 d'agost de 2014, la ciutat de Girona comptarà amb a moltes activitats que complementaran la primera edició d'un festival d'estiu que vol esdevenir referent. Els dies 30 i 31 de juliol se celebraran al Centre Cultural La Mercè les Jornades Tècniques del FIMG que reuniran professionals i empreses vinculades al món del mapping i de la projecció. En total tindran lloc 9 ponències, dos tallers i una taula rodona, conduïdes per referents d'aquest sector (més informació aquí http://www.gironamappingfestival.cat/cat/jornades-tecniques.php).

També del 30 de juliol al 2 d'agost, el projecte Girona, carrers de música veurà la seva primera versió aprofitant la celebració del FIMG. Durant aquests dies de les 18 a les 21 h, Girona gaudirà d'interpretacions musicals de tots els estils en els següents punts: Pl. Pompeu Fabra amb C. de Joan Maragall, Santa Clara - Central del Molí, Rambla (Oficina de Turisme), Passeig Canalejas - Pont de Sant Feliu, Cul de la Lleona, Jardinet Muralla de la Força Vella, Pujada Sant Domènec (porta Palau dels Agullana), Plaça del Mercadal i Carrer Nou -C. Grober.

El Centre Cívic Barri Vell - Mercadal, també s'ha sumat a la iniciativa del FIMG amb la creació de Feelgood Mav (Mapping i Arts Visuals), un mapping d'interior que es podrà visitar des de les 10 h i fins les 21 h. També cal destacar la proposta "Cop de flors" de l'artista Manel Bayo (Salt, 1966) que es podrà visitar a la sala d'exposicions Bòlit_LaRambla (de dilluns a divendres de 9 a 20 h / diumenges i festius de 9 a 14 h) que consisteix en una videoprojecció i dues fotografies que simulen un mapping d'inspiració floral sobre diverses façanes d'edificis de barris perifèrics de Girona. L'obra forma part de l'exposició Filtres Appart, comissariada per Sol Riera.

En aquest sentit, el Bòlit també presenta la Beca Residència Mapping Del Bòlit 2014, una obra que formarà part de la programació del Festival Internacional de Mapping de Girona 2015. Es tracta d'una proposta presentada per Teresa Martín i Carmen Platero, titulada "Aigües". Aquest projecte vol posar de relleu la relació entre l'aigua i la dona des de la història i el ritual. A través d'un procés col·laboratiu els participants en les diferents activitats programades reflexionaran sobre la vinculació entre l'aigua que recorre la ciutat i els espais públics i compartits. La memòria que travessa espais a través de l'aigua com en els Banys Àrabs, utilitzats per monges caputxines com a bugaderia; el micvé com espai ritual de la intimitat femenina; els espais de socialització que són fonts i places; l'aigua de la "dona d'aigua" de la mitologia catalana o els capitells amb motius de sirenes al claustre del monestir de Sant Pere de Galligans, entre d'altres, obrirà un nou diàleg amb la ciutadania. El dia 30 a les 16'30 les artistes presentaran el projecte en el marc de les Jornades tècniques del FIMG que se celebraran al Centre Cultural la Mercè.

Finalment l'activitat Tempo sota les estrelles, també es presenta com una opció musical que acompanya l'esdeveniment. La plaça dels Jurats acollirà el dia 30 a les 22.30h el concert de Diego Cortés & Kejaleo, i el divendres 1 d'agost la cantant Elena Gadel. Finalment, el diumenge 3 d'agost a les 12 del migdia tindrà lloc el vermut musical.