Dels finalistes, que provenen de Catalunya, de la resta de l'Estat espanyol, de França, d'Itàlia, de Polònia i del Brasil, 16 participen a la categoria professional i 5 a la categoria oberta. El proper 30 de juny és el termini de la convocatòria de selecció d'un artista visual per participar en el Bòlit Residència Girona Creativa.
El 4 de juny de 2014 s'han presentat en roda de premsa a l'Ajuntament de Girona els finalistes del concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG). L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del festival i del BLOOM, Richard Hebert, han presentat les xifres de les propostes inscrites: un total de 36 propostes a les categories professional i oberta, la major part de les quals provenen de Catalunya, tot i que també hi ha propostes de la resta de l'Estat espanyol, d'Itàlia, de França, de Mèxic, del Marroc, de Polònia i del Brasil. "Estem molt contents de la resposta obtinguda. És un festival molt especial, únic a Europa. El prestigi del jurat, a més, farà que el seu veredicte sigui una referència en el sector. Podem afirmar que Girona s'obre al món i irromp amb força en el sector de les arts visuals, el videoart i la videocreació", ha subratllat l'alcalde.
A la categoria professional s'hi han inscrit 21 projectes d'empreses i professionals dedicats al món audiovisual i del mapping, dels quals el jurat n'ha seleccionat 16 com a finalistes. A la categoria oberta, per a persones no professionals, s'hi han inscrit 15 projectes i el jurat n'ha seleccionat 5 com a finalistes. Per tant, durant el FIMG es projectaran un total de 21 projectes finalistes del concurs.
A la categoria educativa, oberta a tots els alumnes de 5è i 6è de primària, així com als d'ESO, de les escoles i instituts de la ciutat de Girona, s'hi han apuntat set centres. Se'ls ha prorrogat fins al 15 de juny el termini per presentar els dibuixos que formaran part d'un mapping que crearà el BLOOM i es projectarà durant el festival fora de concurs. Els centres inscrits en la categoria educativa són els següents: Escola Annexa-Joan Puigbert, Escola Mare de Déu del Mont, Escola Pericot, Escola Taialà, Escola Vila-roja, IES Vicens Vives i IES Santiago Sobrequés.
Es busca artista visual
Avui també s'ha presentat el procés de selecció per escollir un artista visual nacional o internacional i/o un creador professional per desenvolupar una obra que formarà part de la programació del Festival Internacional de Mapping de Girona 2015, on es presentarà i exhibirà públicament per primera vegada. L'impulsor és l'Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona i la voluntat és produir projectes contemporanis, donar-los difusió i vincular-los als contextos professionals per tal de generar propostes innovadores, formadores i creatives.
L'objectiu de la convocatòria és desenvolupar projectes artístics en residència a l'espai del Bòlit Residència Girona Creativa i promoure la producció i creació contemporània a la ciutat. En aquest cas, la creació estarà vinculada al Festival Internacional de Mapping de Girona, que enguany celebra la primera edició (del 30 de juliol al 3 d'agost).
Consulteu el nou vídeo promocional del FIMG!