Amb aromes de temps passats: 76 receptes gironines de fa 100 anys

DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE DE 2025

Presentació d’un receptari gironí a càrrec de Pep Vila i Joaquim Vilar.

Dia: 4 de desembre
Hora: 19 h
Lloc: Arxiu Municipal de Girona

El proper 4 de desembre tindrà lloc a l’Arxiu Municipal la presentació del llibre Amb aromes de temps passats: 76 receptes gironines de fa 100 anys. L’estudi, edició i notes d’aquest receptari ha anat a cura de Josep Vila i Medinyà i Joaquim Vilar i Sais. A la presentació també hi participarà la historiadora Rosa Maria Gil, que a la primavera va coordinar el cicle de Conferències a l’Arxiu Municipal De la terra al plat. Omplir el cistell i proveir la ciutat de Girona.

El llibre recull un seguit de receptes antigues amb l’objectiu de mantenir viva l’essència de la cuina tradicional catalana en un moment en què les noves modes i tendències globals la mantenen cada cop més arraconada. Paradoxalment, Catalunya ha estat reconeguda aquest 2025 com a Regió Mundial de la Gastronomia i s’ha convertit així en la primera regió europea en rebre aquesta distinció que atorga l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). I és que, com diuen els autors d’aquest llibre: “Això no vol dir que un cop arrelats, la nostra cuina no pugui evolucionar, amb un cop d’autoestima i de geni, cap a nous horitzons”.

© 2025 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.