girona.cat

Vermut literari a càrrec de La Penyora

Amb Consol Ribas i Lluís Llamas

INFRALOCUS. ELS 90 A GIRONA, UNA DÈCADA DE 20 ANYS
Tipus:Acte popular
Data:
Dissabte 11/01/25, 12 h

Lloc:Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Un vermut literari organitzat per l’Associació Cultural la Penyora, a banda d’un vermut, pot ser qualsevol cosa: una trobada amb amics i desconeguts, una festa improvisada, un oasi de vitalitat i de llibertat enmig de la ciutat previsible i, per descomptat, una revisió de tots els festivals i iniciatives realitzades al llarg dels anys i que avui, en molts casos, serien impensables.

Consol Ribas i Lluís Llamas van obrir La Penyora el juny del 1979 al carrer Nou del Teatre, un vial que es batejaria com 'el carrer dels torrats', on convivien una barreja de tribus urbanes difícilment combinables avui en dia. El restaurant era un dels punts d'ebullició juntament amb altres establiments com ara Los Padules.

Des del seu tancament el 2020, els propietaris, al capdavant de l’Associació La Penyora Cultura, impulsen dos festivals: el Festival d'Art Independent Pepe Sales i el festival El Patio.

Aquesta és una activitat vinculada a l'exposició "Infralocus. Els 90 a Girona, una dècada de 20 anys" que versa sobre la riquesa artística i cultural dels noranta a la ciutat de Girona, on art i vida, oci i activisme, es confonien en un substrat cultural heterogeni. La mostra es podrà visitar als tres espais del Bòlit (Bòlit_PouRodó, Bòlit_LaRambla i Bòlit_StNicolau) i a la sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona.

Activitat inclosa dins el programa públic de l'exposició "Infralocus. Els 90 a Girona, una dècada de 20 anys".

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web