girona.cat
VIRTUAL

Camille: la dimensió política de l'olfacte

Amb Silvia Bigi

Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Preu:Gratuït

A la cultura occidental s'amaga una jerarquia sensorial que reflecteix i perpetua les lògiques colonials i de poder: aquesta conversa en línia proposa revertir aquesta tendència, identificant el sentit de l'olfacte com un mitjà potencial per descolonitzar l'art i les seves pràctiques.

Partint de la història de cinc dones amb el mateix nom, l'artista italiana Silvia Bigi intenta observar com la dominació visual ha portat inevitablement a una desodorització del món, reduint la riquesa sensorial de la realitat a una imatge simplificada i controlable. En canvi, les herbes remeieres silvestres, un paisatge marginal i rebel, representen per a ella una invitació a redescobrir una connexió profunda i significativa amb el món no humà.

Per tancar, hi haurà un espai de debat horitzontal, on compartir reflexions i proposar estratègies col·lectives.

Silvia Bigi (Ravenna, 1985), llicenciada en Arts Visuals per la Universitat de Bolonya. Mitjançant l'ús de diferents llenguatges -fotografia, instal·lació, escultura, so, vídeo, dibuix- treballa les imatges com a llindars, espais liminals on reflexiona sobre les formes de poder, la convivència humana i no humana i sobre les falles i defectes de la Història del Món Occidental.

Bigi té un enfocament clarament interdisciplinari basat en la recerca que rebutja els compromisos: es submergeix en contextos complexos, qüestionant qüestions filosòfiques, culturals i polítiques. Actualment, la seva pràctica presta especial atenció a les veus femenines, silenciades per actes de violència visibles i invisibles.

Enllaç a la conversa https://zoom.us/j/99275922353 Meeting ID: 992 7592 2353 (Idiomes: italià i anglès)

El projecte compta amb el suport de la Direcció General per a la Creativitat Contemporània del Ministeri de Cultura italià dins del programa de l'Italian Council (2023).

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web