girona.cat

La solitud poblada i l’escala caòtica

Amb Peter Pál Pelbart, Martí Peran i Ingrid Guardiola

Tipus:Conferència
Data:
Dimarts 08/10/24, 18.30 h

Lloc:La Virreina. Centre de la Imatge
Preu:Gratuït

Conferència de Peter Pál Pelbart i presentació del llibre 'El Idiota. Ensayo sobre cualquiera y, a ratos, sobre arte' a càrrec de Martí Peran i Ingrid Guardiola.

Es tracta de pensar com les vides irreductibles, a partir dels seus rebutjos, impotències i singularitats, desafien la gramàtica del món i el desvien. La posada en escena de l'obra Tellúrica - un projecte esquizocènic de la Cia Teatral Ueinzz, documentat en un curtmetratge de Mariana Lacerda- revela com l'art i la bogeria arriben a una dimensió còsmica i caòtica. D'altra banda, els personatges de László Kraznahorkai, en precipitar una catàstrofe, revelen la dimensió nihilista del món.

Peter Pál Pelbart és filòsof. Professor al Departament de Filosofia a la Pontifícia Universitat Catòlica de São Paulo i membre del Nucli d'Estudis de Subjectivitat de Postgrau en Psicologia Clínica juntament amb Suely Rolknik. Coordina la companyia teatral Ueinzz, formada per pacients psiquiàtrics a l'hospital de dia “ A casa”. Els seus temes són el temps, l’esquizofrènia i la biopolítica. A partir de les seves experiències en filosofia i esquizoanàlisi, teoritza sobre les subjectivitats contemporànies, en concret les que van de l’esgotament al nihilisme. Va publicar en espanyol Filosofia de la deserción: Nihilismo, locura y comunidad i A un hilo del vértigo. És coeditor de les edicions n-1 i membre de la Cia Teatral Ueinzz.

Imatge: s.t.
Foto: Andrea Aguado

Activitat inclosa dins el programa públic de l'exposició "L'idiota". En col·laboració amb La Virreina. Centre de la Imatge.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web