girona.cat

La plaça del Diamant

Carlota Subirós

Àmbit:Arts escèniques
Tipus:Espectacle
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Teatre Municipal
Preu:8 I 12 I 20 I 28 €
Durada:120 minuts

Carlota Subirós planteja una relectura de l’obra sense oblidar mai l’essència de la novel·la original i ho fa a través d'un poderós equip d'onze actrius d'edats i perfils diversos, acompanyades per la música en directe de la compositora Clara Aguilar.

La plaça del Diamant és una de les novel·les més punyents i alhora més estimades de la literatura catalana. És una peça essencial del nostre imaginari cultural, que ens endinsa amb una força extraordinària en l'experiència vital d'una dona humil del barri de Gràcia de Barcelona, des dels temps carregats de promeses de la Segona República fins a la vivència abrasiva de la guerra i les posteriors dècades de submissió i misèria imposades pel franquisme. La Colometa és segurament el més gran personatge de Mercè Rodoreda, sens dubte una de les escriptores cabdals de la literatura europea del segle XX.

Desplegant a fons l'enlluernadora força poètica de l'escriptura de Rodoreda, les veus i les accions de les onze actrius es van teixint contínuament al llarg de l'espectacle, de vegades de manera ricament coral, d'altres afavorint els moments de forta intimitat. Un calidoscopi per descobrir tots els matisos i contrastos de la vida de la Natàlia, la Colometa, i per explorar com els gestos i les vivències de les dones es transmeten i es transformen d'una generació a l'altra; com una mateixa història es pot desplegar de mil maneres, sense perdre la seva essència.

Adaptació i dramatúrgia: Ferran Dordal i Carlota Subirós. Direcció: Carlota Subirós. Escenografia: Max Glaenzel. Il·luminació: Carlos Marquerie. Vestuari: Marta Rafa Serra. Ajudanta de vestuari: Alba Paituví. Música original en directe: Clara Aguilar. Espai sonor: Damien Bazin. Ajudantia de Moviment: Cecilia Colacrai. Ajudantia de direcció: Erik Forsberg. Repartiment: Clara Aguilar, Lurdes Barba, Màrcia Cisteró, Montse Esteve, Tai Fati, Alba Florejachs, Paula Jornet, Vicenta Ndongo, Neus Pàmies, Anna Pérez Moya, Maria Ribera. Alumna en pràctiques del MUET (Màster Universitari d’Estudis Teatrals): Mariona Hauf. Fotorafia: David Ruano. Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Grec 2023 Festival de Barcelona

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web