girona.cat

El turisme a Espanya: del boom del franquisme als límits ecològics i socials d’avui

Amb Joan Buades

Bòlit Pensament
Tipus:Conferència
Data:
Divendres 20/09/24, 19 h

Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

“El 1951 arribava el turista un milió a territori espanyol. El mateix any, ho feia també el primer ambaixador dels Estats Units. Començava així una aliança entre turisme, franquisme i capitalisme que arriba fins avui”, diu Cristina Masanés. Joan Buades té clar que al Franquisme el va salvar el turisme. Com a investigador i professor especialitzat en recerca sobre turisme, globalització i canvi climàtic. A Catalunya tenim 3,4 turistes per habitant i any, tres vegades més que a França, un model econòmic (molt vinculat als paradisos fiscals) que acaba en pobresa. Un model que, alhora, contribueix a agreujar la crisi climàtica i el risc de sequera. En aquesta conferència, parlarem de tots aquests temes i posarem en comú si existeixen models alternatius o com tenir una economia més pròspera, socialment justa i ecològicament assenyada.

Buades és investigador i professor especialitzat en recerca sobre turisme, globalització i canvi climàtic. Ha escrit llibres d’assaig divulgatiu com Do not disturb Barceló. Viaje a las entrañas del imperio turístico (Icaria, 2009) i Exportando paraísos. La colonización turística del planeta (La Lucerna, 2006), entre d’altres; va ser diputat al Parlament de les Illes Balears (1999-2003) per Els Verds d’Eivissa on va impulsar l’Ecotaxa.

Activitat vinculada a l'exposició “Vacances amb Franco. Els meus estius a l'Espanya franquista”.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web