girona.cat

Ruta dels presoners de la fàbrica Torras-Hostench

Amb Xavier Corominas

Les veus silenciades víctimes de la repressió
Tipus:Itinerari
Data:
Dissabte 05/10/24, 11 h

Lloc:Museu d'Història de Girona
Preu:4,20 €
Durada:120 minuts
Club:2,10 € amb l'acreditació de la targeta Girona Cultura
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

El 14 de gener de 1974 el règim franquista va detenir sis persones per haver constituït una comissió obrera a la fàbrica Torras-Hostench de Sarrià de Ter. Aquestes treballadores i treballadors van ser acusats pel Tribunal del Orden Público de Madrid d'associació il·lícita i de propaganda il·legal i van ser detingudes i portades als calabossos de la comissaria de l'antic Govern Civil, i posteriorment empresonades entre una setmana i quinze mesos a la presó de Pont Major.

El Museu d'Història de Girona es suma a l'homenatge a les persones detingudes per organitzar una de les primeres comissions obreres de les comarques gironines a la fàbrica Torras-Hostench, ara fa 50 anys. Aquest itinerari té la voluntat de recuperar la memòria d'aquests fets i ho farem amb un dels protagonistes que ens parlarà de l'experiència de quinze mesos de captiveri a la presó de Girona.

Realització: Xavier Corominas Mainegre. Ho organitzen: Ajuntament de Girona, Museu d'Història de Girona. Hi col·laboren: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web