girona.cat

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Projecció de pel·lícules realitzades per l’associació cultural Kinema Grup

Fires de Sant Narcís
Tipus:Projecció
Data:
Dimecres 30/10/24, 19 h

Lloc:Museu del Cinema
Preu:Gratuït

Per celebrar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, l’Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i el Museu del Cinema i amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la UNESCO, proposa enguany una projecció de pel·lícules realitzades per l’associació cultural Kinema Grup a la dècada dels 70 del segle passat.

Kinema Grup va ser una associació cultural dedicada al món del cinema i el vídeo, fundada l'any 1970 per Joan Boadas i Busquets, Josep Maria Planas i Gifreu i Joan Roura i Fernández. El seu objectiu era la promoció de l’art cinematogràfic, tant a través de la realització i difusió d’obres cinematogràfiques com amb l’organització de cursos, xerrades, concursos i tota mena d'actes públics o privats dirigits a promocionar la cultura cinematogràfica. Amb aquest objectiu van realitzar diversos curtmetratges, alguns dels quals comptaven amb la implicació d’un bon grapat de col·laboradors, molts dels quals eren també socis de l’AFIC (Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Girona). A la dècada dels 80, arran de la mort sobtada en accident aeri de Joan Boadas i el canvi professional de Josep Maria Planas, l’associació va prendre un nou rumb. L’any 1985 la junta va decidir fundar la Televisió de Girona, que el 1986 començaria a emetre en fase de proves i el 1988 les seves emissions regulars sota la direcció de Joan Roura.

L’acte d’enguany pretén ser un homenatge als inicis de Kinema Grup i els seus esforços en la realització cinematogràfica a través de la projecció de tres curtmetratges:

Zero punt zero de Joan Roura (Catalunya, 1972) 15 minuts, If de Josep Maria Planas (Catalunya, 1976) 10 minuts, Thrillerosis de Joan Roura (Catalunya, 1984) 14 minuts

Inscripció prèvia: obligatòria. Entrada: lliure. Ho organitza: CRDI - Arxiu Municipal de Girona i Museu del Cinema

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web