girona.cat

Sis octubre trenta-quatre

Història i memòria 90 anys després

República i Memòria
Tipus:Exposició
Data:
05/10/24 – 08/12/24
Lloc:Museu d'Història de Girona
Preu:Gratuït

El 6 d’octubre de 1934, el president de la Generalitat, Lluís Companys, va proclamar l’Estat Català de la República Federal espanyola. Aquest fet s’ha de situar en el context d’una àmplia mobilització camperola i obrera i de les dinàmiques locals d’un ampli espai com era el del món republicà catalanista. Però també s’ha d’emmarcar en les tensions socials i polítiques de llarga durada presents en la Catalunya republicana i en el marc social i polític d’una Segona República espanyola a contracorrent d’una dinàmica internacional, en la que el feixisme semblava avançar sense cap tipus d’obstacle.

El 90è aniversari dels fets d’octubre de 1934 esdevé l’ocasió per a realitzar un projecte expositiu que, combinant els diversos registres, visual, sonor, textual, etc. tingui la capacitat de fer arribar a un públic ampli una visió global i complexa de l’octubre català de 1934.

Exposició visitable a la terrassa del Museu d'Història de Girona, fins al 8 de desembre de 2024.

Comissariat a cura de: Manel López Esteve. Ho organitzen: Memorial Democràtic i Departament de Justícia i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren: Museu d'Història de Girona. Ajuntament de Girona. Amb el suport de: Diputació de Girona

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web